Mini wandelretraite in het Maximapark, Utrecht

Ben jij nieuwsgierig naar welke beweging jij bent vergeten? En wil je leren deze beweging bewust in te zetten? Ik nodig je graag uit voor een mini-wandelretraite in het Máximapark in Utrecht, om samen op zoek te gaan. Gedurende 1,5 uur lopen we door het park waarbij we onderzoeken welke beweging jij steeds geneigd bent te maken, wat daarbij jouw vergeten beweging is en welke beweging je ook zou kunnen maken. We praten en doen ervaringsoefeningen, waarbij we gebruik maken van de omgeving als spiegel en inspiratiebron. Als het nodig is, maken we na de retraite een vervolgafspraak om je onderzoek voort te zetten.

Tijdens de wandeling houden we 1,5 meter afstand en bij (verkoudheid)klachten kan de mini-retraite helaas niet doorgaan.

Interesse? Stuur me een bericht of bel voor een gratis intakegesprek.

 

Workshop – Bewegen vanuit je eigen plek

Bewegen vanuit je eigen plek – welk antwoord geef jij op de wereld om je heen?
Voor iedereen die wil leven en werken vanuit eigenheid en innerlijke beslistheid.

Iedere dag kom je situaties tegen waarin je een oplossing moet geven op wat je meemaakt. Jouw oplossingen zijn een weerslag van hoe jij je in het leven beweegt, en ze hebben alles te maken met de plek van waaruit jij de dingen doet. Dat heeft weer alles te maken met hoe jij in het leven bent gaan staan, en dus met jouw persoonlijke geschiedenis. Je hebt je ontwikkeld tot de unieke persoon die je nu bent.

In de loop van de jaren zijn veel van je bewegingen zo ingesleten, dat je ze nauwelijks meer opmerkt. Totdat er momenten komen waarop je onrust, ontevredenheid, spanning, verdriet of leegte voelt. Je merkt dat het op je gewone manier niet meer gaat, dat je oplossingen niet meer werken. Misschien voelt het alsof je je beweegt als een blaadje in een rivier, dat niet anders kan dan met de stroom meedrijven. Of als een korreltje zand in de branding, dat steeds maar weer een golf over zich heen krijgt en zich elke keer weer voegt naar de situatie. Misschien merk je dat je je soms groter maakt dan je eigenlijk bent, om zo een ander tegemoet te kunnen treden. Of andersom, je maakt jezelf kleiner en cijfert jezelf weg voor de ander.

Je wilt dingen anders doen, in je contacten met mensen, op je werk en privé. In hoe je op bepaalde situaties reageert. In de keuzes die je maakt. Je wilt dit zo graag en toch verval je steeds weer in hoe je het altijd hebt gedaan. Je gaat steeds weer op de plek staan die je in de loop van je leven bent gaan innemen. Maar vaak is dat niet jouw eigen plek. Als je niet op je eigen plek staat, ontbreekt vaak innerlijke beslistheid om je eigen weg te volgen.

In deze workshop onderzoek je wat jouw eigen plek is en waarom het belangrijk is deze plek te kennen en van daaruit je leven te leven. Je kijkt hoe jij, net als iedereen, steeds maar weer van je plek gaat, en wat daar de gevolgen van zijn. En je leert hoe je naar je eigen plek kunt terugkeren, elke keer opnieuw.

Omdat het vanwege de coronamaatregelen nu niet mogelijk is om deze workshop  op een binnenlocatie te houden, ontwikkel ik deze workshop momenteel als workshop in de buitenlucht. Verdere details volgen binnenkort. Als je belangstelling hebt, kun je me dat nu al laten weten via het contactformulier. 

© Ineke van de Meene