Betrokken

Dat is hoe veel mensen mij omschrijven. Vanuit die betrokkenheid ben ik jarenlang werkzaam geweest in internationale juridische projecten en heb ik me ingezet voor de opleiding van rechters en officieren van justitie in Nederland en Europa.

Mijn hart ligt bij persoonlijke ontwikkeling, daar wil ik mensen graag in stimuleren en begeleiden. Het liefst op een diepere laag, zodat het leren duurzaam kan zijn. Bij Phoenix Opleidingen heb ik veel kennis en ervaring opgedaan in het ambacht van begeleider en trainer. Na de driejarige basisopleiding in systemisch werken, transactionele analyse en NLP, heb ik me verder verdiept in systemisch werken, karakterstructuren en in het trainersvak.

Ik heb mijn eigen bewegingen leren kennen en stoei daar nog dagelijks mee: verstoppen/tevoorschijn komen, loslaten/verbinden, aanpassen/eigen pad nemen, alleen doen/zelf doen, serieus zijn/spelen.

Gedurende mijn opleidingsjaren was ik vooral leerling. Wat ik daarbij wel eens vergat, was dat het leren geen doel op zich is. En dat ik het geleerde ook heb toe te passen in de echte wereld.
Bij “Vergeten Beweging” begeleid ik mensen in hun zoektocht naar meer keuzevrijheid in hoe ze zich in het leven kunnen bewegen. Daarnaast geef ik, samen met mijn man Roel Breuls, relatietherapie aan stellen.

Als coach en trainer wil ik een veilige plek en ruimte bieden aan mensen om te onderzoeken wat hen in hun leven beweegt en waar het juist stroef gaat of vastzit. Zodat je dat onderzoek wel zélf, maar niet alléén hoeft te doen. We kijken naar wat er in het hier en nu gebeurt en hoe je dat (her)kent. Nu, in relatie met de mensen om je heen en met mij, maar ook vroeger. Ook kijken we naar het grotere geheel rondom je vraag. Zo komen we bij het waar het in essentie over gaat. En dan kan er ruimte komen om dingen anders te gaan doen.

Mijn begeleiding is gebaseerd op de uitgangspunten van systemisch werken en de transactionele analyse. Door te kijken iemands belemmerende overtuigingen en naar verstoringen in het systeem waar iemand deel van uitmaakt, kan er beweging en verandering komen. Daarbij maak ik graag gebruik van verhalen, gedichten, beelden en vooral de natuur, buiten zijn. Zo komt er ruimte voor hoofd en lijf, denken en voelen, ratio en verwondering.

en als het dan zo is
leg ik mijn pad 
naast het jouwe
en loop ik met je mee

Gerdine Smit – ik ben er

© Ineke van de Meene